Én mindig azt mondom, hogy aki kitalálta a Nutellát, az egy nagyon de nagyon okos ember volt. De szerintem nemcsak én vagyok ezen a véleményen. A Nutellát nem lehet nem szeretni. Mi is nagyon szeretjük, és ha palacsintát csinálok, akkor a Nutella sosem maradhat el. De szívesen használom más sütikhez is, mert egyszerűen mesés. Ez így volt mai is, ugyanis a következőt készítettem el: banános, mandulás piskóta, teteje Nutellával megkenve és megszórva mandulával. Egyszerű és nagyszerű. A piskóta tésztába banánt és mandulát szórtam, és így sütöttem meg. A teteje meg hát egyértelmű: Nutella plusz mandula. Ajánlom elkészíteni, ha valaki még nem készített piskótát, akkor a recept a következő:
Piskóta
– 6 tojás,
– 6 evőkanál cukor,
– 12 evőkanál liszt,
– 6 evőkanál víz.
A 6 tojás sárgáját a cukorral habosra kevered, majd hozzáadod a vizet.
A 6 tojásfehérjéből kemény habot versz, végül a kemény habot hozzáadod a tojássárgájához, majd ha összekeverted a robotgéppel, akkor folytonos keveréssel kanalanként hozzáadod a 12 evőkanál lisztet.
A kész tésztát formába öntöd, 175 fokra melegített sütőbe teszed. Kb. 3 perc után vedd ki és akkor keverd hozzá a banánt és a mandulát, mert ha az elején teszed, akkor a banán lesüllyed az aljára.
Addig sütöd, míg szép barna nem lesz a teteje, csinálj tűpróbát.
Ha teljesen kihűlt a tészta, akkor kend meg Nutellával, és szórd meg mandulával.
Jóétvágyat Drágák!