Sziasztok Drágák!
Képzeljétek, pár napja almáspitét sütöttem. Miután párom elment dolgozni, én nagyon unatkoztam, szóval kitaláltam, hogy sütni kellene valamit. Na de mit. És akkor beugrott, hogy nemrég vettem kész almakonzervet, és minden egyéb meg amúgy is van itthon egy almáspitéhez, szóval sütök azt. Neki is láttam. Aztán párom hívott, és hogy “örült” hogy már megint akkor sütök, amikor ő dolgozik. Hát mondom, most jött az ihlet. De persze nem ettem meg az egészet, szóval ő is tudott enni belőle.
Az almáspitém receptje:
A tésztához:
255 g liszt, egy csipet só, 140 g margarin, 6 evőkanál hidegvíz.
A töltelékhez:
3 nagy alma ( mindegy milyen), meghámozva, felszeletelve.
Cukor az alma ízesitéséhez.
Porcukor a pite tetejére.
Én kész tölteléket vettem, ami már be volt keverve, abban volt méz, és raktam hozzá fahéjat is, szóval szerintem ti is tehettek hozzá. Ártani nem árt. 🙂
A tészta alapanyagait össze kell keverni, majd két részre osztani. Először ki kell nyújtani az egyiket, ez lesz a pite alja. Erre rá kell szórni az alma tölteléket, majd a tészta másik felét is ki kell nyújtani, az lesz a pite teteje. Ezután szépen összeilleszted, megnyomkodod, a képeken valamennyire látszik, és 175 fokon 40-45 percre beteszed sülni. De ha harminc pernél jár, akkor már meglehet nézni, és ha már akkor szép barna a teteje akkor ki lehet venni. (Mert nem minden sütő egyforma). A tetején porcukorral szolgáljuk. 🙂
Remélem a képek elég meggyőzőek voltak, próbáljátok ki a receptet, nálunk nagy sikere volt. 🙂 Én biztos, hogy fogok még ilyet csinálni. Próbáljátok ki ti is. Természetesen lehet ezt az adagot duplázni, meg másik formába tenni, de hát mi ketten vagyunk, nekünk elég volt.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: